Výborné výkony přespolních běžců SPŠ MB

12.10.2023
Věra Svárovská

Ve středu 4.11.2023 se v lesoparku Štěpánka v Mladé Boleslavi uskutečnilo okresní kolo v přespolním běhu. Náš tým ve složení Šimon Tvrdý (4.A), Richard Gnip (4.D), Jan Putorík (3.E), František Jelínek (2.D) a Petr Valkoun (1.A) můžeme od první až do poslední chvíle jen chválit. Perfektní atmosféra, skvělé kolektivní rozcvičení a výkony na hranici možností každého závodníka.

Skvěle takticky i výkonnostně běžel na trati dlouhé 4,5 km biatlonista František Jelínek a bezkonkurenčně zvítězil. Jeho výkon skvěle doplnili i ostatní (všichni hlavním zaměřením fotbalisté) – Richard Gnip (3.místo), Šimon Tvrdý (4.místo), Jan Putorík (5.místo) a Petr Valkoun (13.místo). Hned po doběhu bylo jasné i vítězství mezi týmy nepřekonatelným součtem umístění prvních čtyř našich běžců (13). Na druhém místě skončila SOŠ a SOU Jičínská (37) a třetí GJP (53). Postup na krajské kolo byl jasný.

O týden později ve stejném místě, na stejné trati jen lehce prodloužené (5km) se tým ve stejném složení, doplněný o Adama Kolšovského (3.D), postavil na start kola krajského. A pokračoval v podobném duchu jako na okrese. Zcela suverénně opět zvítězil František Jelínek. Dalším vynikajícím výkonem se prezentoval ,,na pohodu,, běžící Richard Gnip (2.místo) a dvojice, která se takticky držela ve velké skupině soupeřů a neustále se probíjela dopředu, Šimon Tvrdý ( 6.místo ) a Jan Putorík ( 8.místo ). Další naši borci v těžké konkurenci obsadili – Petr Valkoun 20.místo a Adam Kolšovský 32.místo. A opět po doběhu našeho čtvrtého borce bylo jasné vítězství a postup na republikové finále do Žďáru nad Sázavou 25.10.2023. Součtem umístění 17 před SPŠ a VOŠ Příbram (28) a Gymnázium Nymburk (47).

Všem závodníkům děkujeme za vzornou reprezentaci školy na obou kolech, gratulujeme k vítězství a k postupu na republikové finále. Snad se podaří vyřešit všechny kolize se soustředěními, tréninky a tým nastoupí v nejsilnějším složení.

Okresní kolo

Krajské kolo

Zleva:

Richard Gnip (4.D), Adam Kolšovský (3.D), Jan Putorík (3.C), Petr Valkoun (1.A), František Jelínek (2.D) a Šimon Tvrdý (4.A)